Odrůda Albarino je pěstována převážně v Portugalsku a ve Španělsku. Od roku 1999 se v malé míře objevuje také v údolí Napa Valley, kde dozrává do neskutečných tónů. Peter Franus Albarino 2016 má slámovou barvu. Ve vůni ucítíme krásné aroma broskví, zázvoru, marcipánu a květů citronu. V chuti je poté svěží, minerální, ovocné, s převažujícími tóny broskví. Závěr je jemný a sametový. Skvěle se hodí k ústřicím.
Skladem - zboží máme skladem a odesíláme nejpozději následující pracovní den
Brzy skladem - zboží je na cestě z USA a bude skladem za cca 30 dnů. Vaši objednávku odesíláme ihned po obdržení zboží
Na objednávku - zboží není skladem a budeme ho poptávat u dodavatelů v USA. Doba dodání 2-3 měsíce
Pocitová mohutnost vína na stupnici 0-10
Pocitová tříslovitost vína na stupnici 0-10, kdy 1 je víno bez třísloviny, 5 víno se sametovou a hladkou tříslovinou a 10 je víno s robustní a svíravou tříslovinou
Pocitová kyselinka ve víně na stupnici 0-10, kdy 0 je víno bez náznaku kyselinky, 4-7 je víno s perfektně vybalancovanou kyselinkou, 10 je víno s dominantně vystupující kyselinkou
Délka trvání chuti v ústech po spolknutí vína na stupnici 0-10, kdy 0 je téměř neznatelná dochuť, 5 je příjemná a jemná dochuť, 10 je dlouhotrvající, jasná a příjemná dochuť
Pocitová cukernatost vína na stupnici 0-10, kdy 0 je víno bez náznaku zbytkového cukru, 1-5 jsou vína suchá, ale nazrálá natolik, že vyvolávají náznaky sladkosti, 6-8 jsou vína polosuchá, 9-10 poté vína sladká